Uitleg

Dit zijn filmpjes met uitleg. Je hoeft ze niet te gebruiken en dit zijn niet de enige filmpjes of oplossingen die je kunt gebruiken. (Alleen Yoast is verplicht.) Wel zijn het de oplossingen die het meest worden gekozen ivm gebruiksgemak en ondersteuning van leveranciers van de plugins.

Overigens zijn de installaties van de plugins ove rhet algemeen zeer eenvoudig. Je kunt ze ook direct opzoeken op de Nieuwe Plugin pagina en meteen installeren en uitproberen. Je kunt niet veel stuk maken.

Het overstijgende leerdoel van dit onderdeel is vooral het begrijpen van wat WordPress kan en wat er komt kijken bij een WordPress site. Plus dat je ziet hoe de diverse digital marketing onderdelen (analyseren van content, gegevens, conversie, veiligheid, SEO, vormen van content, landingspagina’s etc.) praktisch samenkomen in een website.

Dit zijn natuurlijk niet de enige filmpjes, er zijn er meer.

  1. Thema veranderen
    Je kunt heel eenvoudig het thema veranderen van de site. Let wel op, vel van de thema’s zien er mooi uit, maar je moet vaak zelf nog van alles toevoegen als je het net zo wil hebben als in het voorbeeld. Kijk ook naar video 2.

2. Demomateriaal importeren
Voor als je dezelfde beelden wil gebruiken als in de demo van je thema. Dat is vooral makkelijk als je een webshop conceptueel moet tonen.

3. Elementor
Een veelgebruikte oplossing is Elementor. Die maakt veel meer “drag & drop” en heeft standaard oplossingen voor je thema, content en design.

4. Yoast SEO
De meest gebruikte SEO plug in tool voor WordPress. Gebruik deze om je pagina’s SEO te optimaliseren. Houdt er wel rekening mee dat Elementor en Yoast niet altijd even goed samenwerken.

5. Landingspagina
Een landingspagina is wat anders dan je homepage of een blog of normale pagina. Deze is bedoeld om te converteren. Daarvoor zijn ook plugins.

6. Contactformulier met captcha
Contactform 7 is een van de meestgebruikte formulieren plugins. Zoek eerst de Contact Form 7 plugin om te installeren.

7. Video embedden
Een simpele manier om video’s te embedden.

8. Security plugins
Beveilig je site tegen ddos aanvallen, hacken etc. Onderstaande kun je gebruiken. Je kunt op de plugin pagina in WordPress ook op “security” zoeken.

9. Google Analytics aan WordPress koppelen
Je wil natuurlijk meten wie er op je website komen. Maak een screenshot van je Google Analytics pagina met in de afbeelding dat er een bezoeker is geweest op je website.

10. Woocommerce plugin installeren
Woocommerce is het meestgebruikte webshop programma voor WordPress.

9. Extra (behalve voor BijOns webshops) Woocommerce
Het meestgebruikte webshop platform.

Meer filmpjes volgen.